Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Χαμένος Παράδεισος

Εάν γινόταν κάποιο θαύμα και η Ανθρωπότητα άλλαζε τελείως την διατροφή της σε μια νύχτα – Η ίδια ερώτηση παραμένει – Έχουμε αλλάξει τόσο το περιβάλλον μας πέρα από το σημείο της ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ? Αντίθετα με το λαϊκό πιστεύω που έχει καλλιεργηθεί από τους ανθρωπολόγους ότι η Γεωργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου, υπάρχουν όλο και πιο πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η ανθρωπότητα μπήκε στον δρόμο της καταστροφής όταν αγκάλιασε τις Αγροτικές Κοινωνίες.

Θεά Δήμητρα η Μέλαινα Δήμητρα ?

Η εικόνα που τώρα παρουσιάζεται είναι ότι η μεταστροφή από το κυνήγι και την συλλογή καρπών ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟΤΟΜΑ και ακολουθήθηκε από μια δραματική πτώση στο προσδόκιμο της Ανθρώπινης Ζωής. Προϊστορικά κόκκαλα που βρέθηκαν σε αρχαιολογικά στρώματα της Γής μετά την αποδοχή της Γεωργίας δείχνουν αυξημένα ποσοστά αρρώστιας και μικρότερους αριθμούς γερασμένων ανθρώπων.

Για αιώνες μετά την αποδοχή της Γεωργίας τα κόκκαλα μαρτυρούν μεγάλους αριθμούς βίαιων θανάτων σε σύγκριση ανθρώπινα κόκκαλα από κοινωνίες κυνηγών – συλλεκτών καρπών ! Επίσης τα δόντια και τα κόκκαλα τους δείχνουν πιο φτωχή διατροφή. Εδώ έχουμε μια ηχώ από τον Κήπο της Εδέμ. Και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της προϊστορίας. Γιατί η γεωργία προχώρησε τόσο γρήγορα ?

Φαίνεται ότι η Γεωργία ξαφνικά και γρήγορα υιοθετήθηκε σε ορισμένα μέρη της Γής. Περιλαμβάνεται η Μέση Ανατολή, η Υπο Σαχάρια Αφρική, η Κίνα και το Μεξικό. Από αυτά τα μέρη απλώθηκε με εξαιρετική ταχύτητα στον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα επιβιώνουν ασήμαντοι πληθυσμοί στο Νότιο Ημισφαίριο.

Οι κυνηγοί – συλλέκτες καρπών είχαν λεπτομερέστερη γνώση του περιβάλλοντος τους – μια γνώση που σήμερα είναι χαμένη στους μοντέρνους ανθρώπους.

1

Το Σπυρί Σιταριού του Αδάμ

Σύμφωνα με ένα παλιό θρύλο των Σούφι, η Εύα στην πραγματικότητα προσέφερε στον Αδάμ ένα σπυρί σιτάρι αντί για μήλο. Αυτό πλέον αρχίζει να έχει έννοια, εάν καταλάβουμε την επίδραση στις αλλαγές που επέφερε η καλλιέργεια του σιταριού στις ανθρώπινες κοινωνίες. Οι άνθρωποι το συνέλεγαν στην άγρια κατάσταση του, αλλά με την Γεωργία άρχισαν να το πειράζουν. Τροποποιήθηκε και η παραγωγή του αυξήθηκε και «ταξίδεψε» Βορειοδυτικά από την αρχική του κοιτίδα. Την περίφημη Εύφορο Ημισέληνο (η πατρίδα πολλών δεινών και ειδικά για τους Έλληνες) της Μέσης Ανατολής.

Είναι πλέον γεγονός ότι το σημερινό σιτάρι είναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. Μπορεί να σε σκοτώσει πολύ γρήγορα αν είσαι ευαίσθητος στην ΓΛΟΥΤΕΝΗ η πολύ αργά εάν δεν είσαι.

corn

Καλαμπόκι. Ένα φυτό που δεν Υπήρξε ΠΟΤΕ

Οι περισσότεροι ανθρωπολόγοι συμφωνούν ότι το καλαμπόκι είναι υπεύθυνο για την μεταστροφή των Ιθαγενών Φυλών της Αμερικής σε Γεωργικές Κοινωνίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι το καλαμπόκι είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση. Δεν υπάρχει άγριο στην φύση και είναι ο μόνος σπόρος που δεν αυτό-προωθείται.

Το καλαμπόκι πρέπει να φυτευτεί από τον άνθρωπο και αν αφηνόταν μόνο του θα έπαυε να υπάρχει.

Από μεταφυσική άποψη το καλαμπόκι αντιπροσωπεύει την ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ, δηλαδή τον θάνατο.

Και όμως αυτό το φυτό που «δεν υπάρχει» κατάφερε να κατακτήσει σιωπηλά ολόκληρο τον πλανήτη.

ΗλίανθοςΔιάβασε ακόμη σχετικά άρθρα

Τα Χάπια Των Αρχαίων Ελλήνων Ιατρών

Χάπια από βότανα! Ναι αυτά έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα, όταν δεν υπήρχε η ‘πατέντα’ των οικονομικά παμφάγων φαρμακοβιομηχανιών. Όταν η ασθένεια, αντιμετωπιζόταν στην ολιστική της διάσταση όπως είναι και το σωστό. Όταν δεν υπήρχε ΕΣΥ, φακελάκια και υπουργοί κατ ευφημισμό ‘υγείας’ αλλά κατ ουσία, ασθένειας και θανάτου. Τότε που ο ζωντανός χυμός από τα φύλλα σιταριού και ελιάς ήταν καθημερινός κανόνας στην διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων και δεν χρειαζόταν πατέντα η ιατρική γνωμάτευση, συνταγογράφηση ή άλλες ιατρικές ‘αυθεντίες’. περισσότερα

Agenda 21

Τέρμα τα βότανα, οι βιταμίνες, τα πρόσθετα διατροφής και τα Βιολογικά τρόφιμα ! Κάποιοι (ποιοί άραγε;) θα χαρούν αφάνταστα. περισσότερα

© Ion Maggos η αναδημοσίευση επιτρέπεται ΜΟΝΟ με αναφορά στο όνομα του συγγραφέα και ΣΥΝΔΕΣΜΟ στο άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: